top of page

De DNA-sequenties van kankercellen en normale cellen van de patiënt worden vergeleken met een referentie staal. De mutaties worden dan verder onderzocht of ze resulteren in aminozuur wijzigingen in de gecodeerde eiwitten.

Vier paar complementaire schouders

Om de doelstellingen te bereiken, is heel diverse expertise nodig. Daarom zetten de partners, uit het Vlaamse biotech-landschap (Gent, Antwerpen, Leuven en Brussel) hun schouders onder het Persomed-project.

myNEO

Met hun tumor-analyseplatform leiden de bio-informatica experten van het Gentse myNEO af op welke specifieke epitopen moet gefocust worden.

QbD en Antleron

Het Antwerpse consultancybedrijf Quality by Design (QbD) en de R&D-specialist in cel-engineering, het Leuvense Antleron, maken hiervan met hun gezamenlijke expertise een gesloten, schaalbaar en kostenefficiënt productieproces.

VUB

Dat proces, ontwikkeld aan de Vrije Universiteit Brussel (VUB), bestaat erin bloedcellen van de patiënt in het laboratorium te herprogrammeren tot krachtige immuunactiverende dendritische cellen die vervolgens terug aan de patiënt worden toegediend.

bottom of page